perjantai 21. elokuuta 2015

Neulottu tiskirätti

Pieni välityö suurta ideaa odotellessa. Monta vuotta on pitänyt kokeilla toimiiko itse tehty tiskirätti oikeasti. Lehdessä vielä kehutaan, että mitä enemmän pesee ja käyttää sen parempi rätistä tulee. Itse olen aina epäillyt asiaa... Nyt on neulottu tiskirätti... Ei muuta kuin kokeilemaan:

Neulottu tiskirätti

Ohje: Novita-lehti kesä 2010
Lanka: Novita Bambu (68 % bambua ja 32 % puuvillaa)
Puikot: 3,5
Koko: n. 23 x 25 cm
Väri: beige
Langankulutus: 29 g.

Kuvakulma hieman valehtelee sopusuhtaisuutta. Ylä+alaosa saman levyiset kyllä.

7 kommenttia:

 1. Minä tykkään itsetehdyistä räteistä. Haluaisin myös tehdä bambusta, mutta puuvillaiset eivät tunnu ikinä menevän rikki :) Kaunis malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Saa nähdä miltä tämä käytössä tuntuu. Jotenkin itse vain olen aina epäillyt näiden käyttöä hygienisyistä... Mutta ehkä olenkin väärässä. Tuota bambua tuntuu löytyvän varastoista enemmän kuin muistinkaan, joten tarttee väkäsiä siitä jotain kivaa.

   Poista
 2. Kaunis tiskiliina! Meillä on ollut sekä virkatut, neulotut että ommellut käytössä jo monta vuotta. Koneessahan ne peseytyy ja pöpöt kuolee samalla :). Ja parhaiten tosiaan toimii ne rätit, jotka on pisimpään käytössä olleet ja eniten pesty. Minua kiinnostaa, mikä näiden hygieenisyydessä mietityttää? Olen monen kuullut sitä epäilevän, mutta en ole keltään vielä tullut kysyneeksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Siis rohkeasti käyttämään vaan. En tiedä miksi se hygieenisyys niin kovasti mietityttää... jostain syystä vain epäilen itse tehdyn rätin imukykyä ja sitä että alkaa haista, eikä siis pysy puhtaana. Kirjoitit ihan totta, että rätti koneeseen vaan ja taas voi jatkaa käyttöä. Ehkä tämä on vain omasta päästäni tullut mutu... mutta tämän vastauksesi rohkaisemana aion aloittaa rätin testaamisen. Kiitos!

   Poista
  2. :). Kiva, jos rohkaistut käyttämään! Näitähän voi myös varovasti keittää, jos haluaa varmistua hygieenisyydestä. Olen itse välillä kiehauttanut kattilassa käyttämäni kestosuodatinpussit, ne ovatkin suoremmin kosketuksissa itse juoman kanssa. Kaikkein tehokkaimmat rätit muuten saa joustofroteesta, niiden imukyky on minusta parempi kuin langoista tehdyissä. Ja ne minäkin jaksan vääntää kunnolla kuiviksi :D. Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 3. Tiskirättiä olisi mukava kokeilla tehdä. Tuo sydänversio on tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla. Näppärä tehdä ja helppo käyttää. Itse olen päässyt jo käytössä testaamaan ja hyväksi on tullut havaittua. Ihan turhaan mietin etukäteen.

   Poista