Vuosi 2014

Vuosi 2014 oli käsitöiden suhteen pieni välivuosi. Töitä ei ihan syntynyt niin paljon kuin aiempina vuosina. Tässä kuitenkin mielestäni ne parhaat:

Helmikuu
Alkuvuodesta innostuin pitkän tauon jälkeen heiluttamaan virkkuukoukkua puikkojen sijaan. Ensimmäinen iso työni oli virkata kierrätyspuuvillasta valmistetusta EKO-ontelokuteesta pyöreä pitsimatto. Matolla on kokoa reilut 120 cm ja painoa reilu 3 kg, joten viimeiset kierrokset olivatkin todella haastavia tehdä. Lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Nyt on keittiössä uusi ruskea matto.


Kesäkuu
Kauan odotettu kesäloma alkoi jo lähestymään, mutta ulkona oli vain kylmää ja sateista. Niinpä sain idean valmistaa kahdelle siskontytölleni kesäkassit. Olivathan he tulossa kesälomani ensimmäisellä viikolla kylään luokseni. Kesäkassi on  myös valmistettu puuvillaisesta kiiltäväpintaisesta ontelokuteesta. Kesäkassit saivat sisäänsä niin karkkia, vihkoja, tehtäviä kuin muutakin pikkukivaa. Kassit olivat kovasti saajiensa mieleen ja kuten kuvasta jo alkaa näkymään, niin pieniä kulumisjälkiä on jo havaittavissa. Samanlaiset kassit olisi kelvannut kylläkin myös omille siskoilleni. Sorry siskot! Lapset ensin.
Marraskuu
Pikkusiskoni tarvitsi kolmelle lapselleen tulevaksi talveksi villasukkia lämmittämään pieniä jalkoja. Toimeen tartuttiin tietenkin heti ja sukkia valmistui ihan liukuhihnalta useampikin pari. Loppujen lopuksi siskolle lähti 7 paria villasukkia. Kyllä niillä tämä talvi pitäisi pärjätä. Ensi vuonna sitten taas tarvittaessa uusia.

Unisex-villasukkia lapsille.

2 kommenttia:

  1. Kiva toi ruskea matto. Näyttää ihan kukalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siltähän se ihan näyttää. Tykkään edelleenkin lopputuloksesta. Kiva, kun kävit ja laitoit kommenttia ;-)

      Poista