sunnuntai 30. elokuuta 2015

Lomasatoa

Niin se vaan nyt on, että tänään on kesälomani viimeinen päivä. Neljä kokonaista viikkoa kauan odotettua kesälomaa on ohi.

En tiedä kuinka paljon sitä lomaa pitäisi olla, että töihin ehtisi ikävä tulla... mutta toisaalta on jo kiva päästä arkeen käsiksi. Niin ihanaa kuin lomalla oleminen onkin, niin kyllähän tässä päivistä sekaisin on oltu ja on tullut mentyä ja tultua miten sattuu.

Lomasäistä ei ainakaan kannata valittaa. Koko elokuu lomaa ja koko kuukausi yhtä lämpöä ja aurinkoa. Ihan uskomatonta, kun tietää millainen kevät ja alkukesä olikaan. Vettä, vettä ja vettä & kylmää ilmaa. Ensimmäinen lomapäivä 1.8. ja Suomeen tuli korkeapaine. Ai että. Kyllä on ollut hienoa ettei ole yhtään tarvinnut miettiä mitä päälleen panee, kun aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta koko päivän.

Mitä kaikkea sitä tulikaan tänä kesänä tehtyä? Tässä pieni kooste siitä:

Marjasatoa

On tullut käytyä mansikassa, mustikassa ja vadelmassa. Puolukoitakin ehdin jo kerätä puoli ämpärillistä, mutta niiden aika ei ihan vielä ollut. Kerätyt puolukat luovutin vanhemmilleni, joten niistä jäi kuva ottamatta. Vielä tarttee hetki odottaa ja sitten puolukoita ja loppusyksystä vielä karpaloita keräämään. Kerääminen on kivaa puuhaa. Saa nauttia luonnosta ilman kiirettä. Eväät kun vielä ottaa mukaan, niin sitä voi useammankin tunnin nauttia oleskelusta.

Suunnistusta ja geokätköilyä
Metsiä on tullut koluttua myös ilman marjasadon keräämistä. Kaksi kertaa viikossa ollaan siskoporukalla käyty suunnistamassa lähialueen kuntorasteilla. Alkukausi meni sairastelujen ja työkiireiden/väsymyksen kautta ohi, joten nyt lomalla on ollut ihana nauttia suunnistuksesta kun on saanut rauhassa valmistautua ja ei ole ollut kamala kiire kotiin. Pientä edistystäkin on tapahtunut, kun on suunnistuskertoja tullut enemmän. Ihana laji!Tänä keväänä olen tutustunut myös geokätköilyn (viitattu 30.8.2015) maailmaan. Geokätköilyssä etsitään GPS-satelliittipaikannuksen avulla mielenkiintoisiin paikkoihin piilotettuja kätköjä. Kätköjä on piilotettu kymmeniä tuhansia ympäri maailmaa ja Suomestakin löytyy useita tuhansia. Pelkästään kotini lähialueelta löytyy lähes 900 kätköä, joten kätköjä on mitä etsiä. Kesän aikana olen löytynyt 49 kätköä.


Käsitöitä
Käsitöitä (tietenkin) on tullut myös tehtyä. Ei ihan niin paljoa kuin olin ajatellut, mutta heiluteltu puikkoja kuitenkin on ja valmiita töitäkin on tullut. Lankalaihis tavoitekin on kivasti lähestynyt. Vielä uupuu vajaa 1 kilo tavoitteesta. Töitä sen eteen joudun kyllä syksyn aikana tekemään, kun aina ei ehdi tekemään vaikka haluaisikin.


Tekemättä jäi
Niin kuin aina, niin myös täksi kesäksi olin tehnyt ns. työlistan mitä kaikkea hommia sitä pitää saada lomalla tehtyä... Ikkunat ja matot pestävä, terassin öljyäminen, pihavaraston siivous, puutarhahommia jne. Rehellisesti täytyy sanoa, että tekemättähän ne hommat on. Ihan kaikki. Kuka sitä nyt töitä tekee, kun aurinko paistaa... En  minä ainakaan ;-)

Kiitos kesä 2015... Nyt saa syksy tulla... Olen valmis!

14 kommenttia:

 1. Kuulostaa siltä, että sinulla on ollut kiva loma. Lomasäistä sai kyllä heinäkuussa vain haaveilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Saa kyllä olla kiitollinen tästä lomasta. Aurinkoa piisasi ja sai rentoutua.

   Poista
 2. Oikeaan ajankohtaan osasit loman laittaa :)

  VastaaPoista
 3. Justiinsa paras loma sinulla ollut! Itselleen mielekkäiden asioiden tekeminen poistaa sen arjen harmauden parhaiten mielestä. Ja sait kyllä mahtavat säät lomallesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Itse nautin eniten siitä, että kännykän ja erityisesti kalenterin voi laittaa sivuun ja tehdä kunakin lomapäivänä mitä huvittaa.

   Poista
 4. Mulla tahtoo olla kans, että käsitöitä tulee tehtyä, muut jää osittain tekemättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inhimillistä varmaankin, kun meillä kaikilla on samanpituinen vuorokausi. Ei kellään ole enempää kuin 24 t, joten se pitää vain itse ratkaista miten sen käyttää.

   Poista
 5. Kauniita neuleita olet tikutellut, kohta niitä jo tarvitaan.

  VastaaPoista
 6. Mukavia asioita olet loman aikana tehnyt ja mitkä kelit nyt on ollutkin:-). Aivan mahtava lomakuukausi:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nin oli kyllä. Enemmän kuin uskalsi toivoakaan. Nyt on arki jälleen alkanut. Eiköhän se tästä pikkuhiljaa.

   Poista
 7. Hieno saavutus kätköilyssä, siitä on hyvä jatkaa. Katselin myös läpi ihanat mökkikuvat kesältä. Kauniita kuvia suomen kesästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kätköily on kyllä ihan vienyt tänä kesänä mukanaan. Kun vain löytäisi enemmän aikaa siihen. Luonnossa liikkuminen on kyllä niin kivaa ja samaanaikaan kädet syyhyä kotisohvalle käsitöiden äärelle....

   Poista