torstai 25. helmikuuta 2016

Puutarhastelijan herätyshaaste

Elämää paratiisinpalasessa -blogissa on ihastuttava Puutarhastelijan herätyshaaste (klik, viitattu 25.2.2016) menossa.

Haasteeseen saa osallistua kaikki jotka haluavat. Sääntöjäkin on vain kaksi, joten osallistuminenkaan ei ole liian vaikeaa:
- Valitse kuvatiedostoistasi kaksi (tai useampi) viime kesän kansiota. Lataa kummastakin kansiosta blogiisi kuusi sattumanvaraista puutarha-aiheista kuvaa, ja kerro niistä jotakin. Eli yhteensä 12 kuvaa. Halutessasi voit linkittää kuviin liittyviin kesämuistoihin blogissasi.
- Käy kertomassa haastajan blogiin, kun postauksesi on valmis, niin hänkin pääsee katsomaan. :)

http://paratiisinpalasia.blogspot.fi/2016/01/puutarhastelijan-heratyshaaste.html


Yksi ehdottomasti lempikukistani on tämä. Mielestäni erilaiset ruusut kuuluvat varsinkin vanhoihin pihoihin. Tämä kuva on napsattu siskon pihapiiristä. Hieman suttuinen kuva, mutta kyllä sen kuitenkin siitä tunnistaa.


Tälläkin kasvilla on monta nimeä. Minulle se on lyhtykoiso. Minä pidän tästä kovastikin. Kruunaa syksymmällä pihapiirin. Jos on oikein viitseliäs niin sisällehän nuo voi vielä ottaa ja kuivattaa. Riittää iloa pidemmäksikin aikaa. Toisten mielestä tämä kasvi leviää kulovalkean lailla... yritimme siskon kanssa. Eipä ole levinnyt ;-()


Pioni. Tähän kasviin minulla on viha-rakkaussuhde. Pidän siitä yli kaiken, mutta yleensä aina se kuitenkin makaa maassa (aina jää tuet laittamatta) tai muurahaiset kipeää pitkin vartta.
Sinivuokot tuovat mieleen aina toukokuun. Koulujen loppumiseen liittyvän jännityksen. Tuo se mieleeni kyllä pikkusiskonkin, jonka toinen nimi on Sini-Vuokko.


Juhannusruusu vuorostaan tuo mieleeni aina kesäloman alkamisen. Yleensä kun se on aina juhannuksesta alkanut.Uuden Guinean liisaa ja pelargonioita. Näitä istuttelin etupihalle isoon koriin. Tykkäsin hirveästi ja väristä varsinkin. Pelargoniat onnistuin kuitenkin tappamaan talven aikana, joten ei ole omia alkuja mistä lähteä kasvattelemaan. Uudean Guinean lisaa minulla on ollut jo useampana vuonna, joten pieni vaihtelu voisi ehkä olla paikallaan... siis ehkä.Oiskohan päivänkakkara. Pidän luonnonkasveista.Tästä kasvista en kyllä tiedä mikä se on, mutta nätti kuitenkin. Jos on tietoa, niin kertokaa ihmeessä ;-)


Gerbera. Kaunis ja nätti kukka, joka erityisesti sopii erilaisiin kimppuihin. Kestää pitkään, joten lahjaksi  on tullut vietyä useammankin kerran.


Auringonkukat ovat yksi lemppareistani. Olen aina haaveillut saada kasvattaa hervottoman kokoisella läntillä pelkkiä auringonkukkia. Oisko vähän hienoa... Tässä kuitenkin yhteensidottuna kimppuun muutama.


Pelargonioita pajukorissa. Näitä meillä on ollut koulumme kevätjuhlassa koristeena monena vuonna. Sieltä tämäkin kuva on otettu.

Syreeni on kevään ihanuuksia, jotka tuoksullaan tuovat sen kesän tulon fiiliksen joka vuosi.
Tällaiset kuvat minä löysin kansiostani. Näitä kun katselee, niin alkaa käsiä kummasta syyhyttämään kohti siemenpussukoita ja multapusseja. Kevät.... tulehan jo!

12 kommenttia:

 1. Täällähän on paljon tuttuja lempikasveja - ja kauniitä neuletöitä. Tuo kahdeksannen kuvan sinikukkainen taitaa olla Tähtisilmä, ja sitä myydään kesän ruukkukukkana. Sitä on myös vaaleanpunaista ja valkoista. Vaaleanpunainen pionisi on todella kaunis. Minulla on tapana laittaa kasvituet pioneille heti kun pioniin ilmestyy versonalkuja keväällä, ja silloin varret kasvavat tuen sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googletin tähtisilmän. Voisi hyvinkin olla. Nätti minusta.
   Laiskuuttani "unohdan" aina ne tuet ja sitten harmittelen lopputulosta. Oma vika todellakin. Kiva, kun vierailit ja jätit kommentin.

   Poista
 2. Kauniita kuvia löytyikin kansiostasi ja eipä ihme jos käsiä alkaa syyhyämään istutusten pariin.
  Kiitos kommentistasi ja vierailusta blogissani.

  VastaaPoista
 3. Oi, tätä kukkien ihanuutta. Onneksi ollaan menossa kohti kevättä ja uusia kukkia.

  VastaaPoista
 4. Unohdin aivan sanoa, että kuvassa oleva kasvi, jolle kaipasit tunnistetta on mitä ilmeisemmin reunuspäivänkakkara.

  VastaaPoista
 5. Minä olisin veikannut tuota päivänkakkaraa, marketaksi. Ja tosiaan tuo lila/violetti kukka taitaa olla tähtisilmä, muitakin nimiä sille varmasti on, muistaakseni sääkukka myös, tuosta viimeisestä nimestä en ole aivan varma, mutta tähtisilmä se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pelaguu.
   Kyllä tuo päivänkakkara varmaan oikeasti on tuo ehdottamasi marketta. Täytyykin jatkaa kukkien googlettamista.

   Poista
 6. ihania kukkia, tulee kesà mieleen. viime kesànà minulla oli auringonkukkia pienen pellon verran, onnistuin kuivaamaan osan koristeeksi, loput kanoille. Irmeli

  VastaaPoista
 7. Oi, ihania kukkakuvia! Pihan kukista ruusut ja pionit ovat mielestäni todella kauniita. Minä kaipaisin omaan pihaani lisää kukkivia kasveja, mutta paljon meillä onneksi on ihan luonnonvaraisia kukkia. Keto-orvokit ja puna-ailakit ainakin jaksavat ilahduttaa sekä kielot (joiden vuoksi aikoinaan rakastuin lisää tähän tonttiin :D, toki myös metsämansikat vaikuttivat asiaan ja no, sijainti sitten kanssa).

  VastaaPoista