maanantai 1. helmikuuta 2016

Junasukkavartiset puuvillasukat


Ehkä muistanette viime kesän opetustuokiot, kun koitin ohjata siskoa säärystimien tekemisessä (klik, viitattu 1.2.2016). Ei ihan mennyt putkeen, mutta onneksi lopputulos palkitsi. Säärystimistä tuli siskoni mieleiset ja on niistä kehujakin saakin. Sehän tietenkin kannusti ottamaan uuden neulomisprojektin alle ja meikäläinenkin kelpasi edelleen ohjeistamaan.

Uudeksi projektiksi valikoitui Novitan Tennesseestä tehtävät junasukkavartiset puuvillasukat. Projekti eteni loppuvuoden ajan hitaasti ja hartaasti vaihe vaiheelta. Sukkien tekemisen osaan melkein unissani, joten siinä ei onneksi mennyt sormi tällä kertaa suuhun. Ainoa suurempi haaste oli saada lopputulos hyväksi. Vuosien tauko kun on tehnyt sen, ettei siskon käsiala ole kovin tasaista ja puikkojen vaihtumiskohtiin tuppaa jäämään löysää. Se monelle vähemmän käsitöitä tekevän kompastuskivi eli sukan kantapää onnistui kyllä muuten hyvin, mutta uusien silmukoiden poimimisreunoihin kantatilkun reunasta jäi harmittavan isoja reikiä, ihan pikkurillin paksuisia. Ei hyvä, mutta onneksi en ole ensimmäistä kertaa lopputuloksen parannustalkoissa. Niinpä kun sukat olivat valmiina, pakkasin ne kassiini ja istahdin kotona toviksi kotisohvalle. Päättelin langat, poimin irtolangalle uudet silmukat kantatilkusta ja jäljittelin silmukoita sieltä täältä saaden silmukka silmukalta reiät peittoon. Lopuksi sitten vain useamman kerran kostutusta, mittoihin asettamista ja odottelua. Hieman vielä jäi tuota epätasaisuutta, kuten alta kuvista näkyy... mutta veikkaanpa että muutama pesu ne siitä vielä korjaa.
Siskolle kun palautin sukat takaisin, niin ilme oli näkemisen arvoinen. Ei ollut reikiä tms. Oli vain kauniin siniset sukat valmiina käytettäväksi, vaikka heti. Itse ihastuin tuohon varteen. Voisin hyvinkin tehdä tuon mallisella varrella muutamat sukat perinteisen joustinneuleen sijaan.Onnistumisen ilo kun palkitsee, niin seuraavaksi koitamme tehdä siskon kanssa päähineen Tampereen kädentaidot -messuilta ostetusta langasta. Vielä on malli hakusessa, mutta jotain yksinkertaista sen pitää olla koska lanka itsessään on tosi makee... liukuvärjättyä nimittäin.


27 kommenttia:

 1. Hienot sukat! Näköjään asumme samassa kaupungissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katos. Blogikuvistasi ei ihan heti tulisi mieleen. Matkakuume vain lisääntyy 👍.

   Poista
 2. Lopputuloksen parannustalkoot!
  Sitähän joutuu tekemään aina silloin tällöin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Nyt on siskolla kivat sukat joita pitää. Onnistuminen tuo aina lisäkipinää tehdä itse käsillä jotain.

   Poista
 3. Onpa kivannäköiset sukat. Ihailen kaikkia käsityötaitoisia, kun itse en osaa tehdä kerrassaan mitään. Sukille olisi kyllä aina käyttöä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotisi on täynnä ihania asioita. Ihastelin vuorostani sitä.

   Poista
 4. Vastasinkin sulle tonne blogiini, mutta vastaan tänne.
  Siis huovutetuissa tossuissa ei oo muutko tekee monta kertaa isommat, koneeseen 60-asteeseen ja sitten ku koneesta otat pois niin vähä muotoilet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. Jospa innostuisi kokeilemaan. Niin näyttää kivoilta tuollaiset huovutetut tossukat.

   Poista
 5. Onnittelut siskolle hienoista sukista ja sinulle, kun jaksoit häntä neuvoa ja viimeistellä! Mukavan näköiset sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon. Täytyykin siskolle kehaista, kun näen hanta.Innostuttaa jälleen tarttumaan seuraavaan käsityöhön käsiksi.

   Poista
 6. Ihanat sukat. Molemmilla hyvä mieli, voiko paremmin olla =))

  VastaaPoista
 7. Ihana lopputulos. Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
 8. Ihana lopputulos. Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
 9. Ihana lopputulos. Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
 10. Nuo junavarsisukat sopisi muuten hyvin kenkiin, joista sukanvarret näkyisi... Sopivan rennot.

  VastaaPoista
 11. Kiitos vimeistelystä. Kehtaa käyttää. Luin työtovereille blogiasi sukistani ja säärystimistä kun ajelimme yli neljä tuntia työmatkalla. Ja nauru raikui autossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä siskoseni. Kyllä kelpaa käyttää. Olen niin ylpeä susta. Ei muuta kuin seuraavan projektin kimppuun. Tekemällä oppii.

   Poista
 12. Pretty socks. Thanks for your visit and comment on my blog.
  Hugs

  VastaaPoista
 13. Onpas hyvän väriset ja onnistuneet sukat :)
  Kiva oli huomata hämeenlinnalaisen käväisseen mun blogissa - oon itte sieltä lähtöisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!
   Hämeenlinna on kiva kaupunki. Tänne on kotiuduttu, vaikken täältä kotoisin olekaan. Kiva kun vierailit ja kommentoit.

   Poista