torstai 11. helmikuuta 2016

Yksykskaks

Tänään vietetään virallista 112-päivää. Onhan tänään torstai 11.2.2016.
112-päivähän on eri turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanja, jossa halutaan kiinnittää erityistä huomiota tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn niin kotona, töissä kuin vapaa-ajallakin.  Meidän jokaisen turvallinen arki syntyy nimittäin pienistä teoista, joilla voimme parantaa niin omaa kuin läheistemmekin turvallisuutta. Lisätietoja päivästä http://www.112-paiva.fi (viitattu 11.2.2016).


Valitettavasti Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen järjestämä tapahtuma Hämeenlinnan paloasemassa oli päiväsaikaan, joten se jäi tänä vuonna väliin. Ohjelma olisi ollut kyllä mielenkiintoisilla sillä paikalla olisi ollut niin Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen ensihoidon ja pelastustoiminnan lisäksi myös Hämeen poliisilaitos, Turun hätäkeskus ja Panssariprikaati.


Onneksemme illalla Idänpään ja ympäristön VPK järjesti tutustumismahdollisuuden palokuntatoimintaan. Ohjelmassa oli mm. kalustoon tutustumista, kodin turvallisuutta ja hätänumeroon soittamista.


Vaikka pieni vesisade tänään onkin meitä Hämeessä kiusannut, en antanut sen estää hakemasta tuota 4,5-vuotias siskontyttöäni pienelle turvallisuusretkelle.


Tässä pieni makupala reissustamme:
Retkiryhmämme valmiina tutustumaan VPK:n sammutuskalustoon.

Jokainen osallistuja pääsi tekemään 112-aiheisia tehtäviä ja rohkeimmat pääsivät myös paloauton kyytiinkin.
 
Valmiina, jos lähtö tulee...

Jokainen lapsi sai käynnistä muistoksi 112-diplomin. Niin meidänkin neiti.


Suosittelen lämpimästi osallistumaan päivään ensi vuonna! Päivästä on iloa niin meille aikuisille kuin lapsillekin.
Ja lopuksi omantunnonkysymys meille kaikille: koska viimeksi tarkistit kotisi palohälyttimien patterit?

6 kommenttia:

 1. Puikkoja metsästämässä12. helmikuuta 2016 klo 8.48

  Teillä onkin ollut kiva retki eilen. Tuli lapsen kanssa käytyä myös paloasemalla eilen. Kovasti tykkäsivät ja tänään aiotaan jatkaa teemaa.
  P.S. Palovaroitin tuli testattua eilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että teilläkin on ollut mahdollisuus osallistua 112-päivään.

   Poista
 2. Kuulostaapa teidän retki kivalle! Minä kävin pojan kanssa joku vuosi sitten vastaavassa tapahtumassa paloasemalla. Tänä vuonna ei ehditty. Palovaroittimet tulee tarkistettus säännöllisen epäsäännöllisesti :D. Aina, kun tulee vaan mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että järjestävät tällaisia tapahtumia, niin tulee mietittyä näitä turvallisuusasioitakin. Kiireessä helposti voi jäädä.

   Poista