lauantai 27. helmikuuta 2016

Tavallinen lauantai (MakroTex)

Pieni lintu -blogissa (klik, viitattu 27.2.2016) on ollut tällä viikolla todella hauska Väripaletti {MakroTex-haaste}. Sen verran ihania värikuvia on ollut tarjolla eri blogeissa, että minäkin tahdoin kokeilla onnistuuko.

Omat valokuvani olen muokannut Colorsnap (klik) ohjelmalla. Ohjelmaa oli todella kiva käyttää: siis helppo ja nopea.

Tässä kertomus tavallisesta lauantaipäivästäni:

Tältä näyttää joka ikinen lauantaiaamu keittiönpöytäni. Minulla on todella ärsyttävä tapa (siis jopa itsestäni) kerätä viikon aikana kaikkea vastaan tullutta mm. viikon postit yms. keittiön pöydälle. Joka ikinen lauantai minä siivoan pöydän puhtaaksi (tai lähes puhtaaksi), päätän juhlallisesti että jatkossa en enää kasaa tavaroita vaan laitan ne omille paikoilleen kerran päivässä. Ja kuitenkin joka ikinen lauantaiaamu noustessani varhain totean saman asian aamukahvikuppi kädessäni, että keittiön pöytä on jälleen ottanut vallan ja odottaa siivoamistaan. Tältä näytti pöytä tänä aamuna. Raivaaminen on jo aloitettu.

Aamutuimaan eli kello 10-12 oli tarjolla HämeKortteli2016: kaupunkisuunnistusta Voutilan alueella. Ei muuta kuin tarvittavat tavarat kasaan ja menoksi. Ihana ilma oli, eikä yöllä satanut lumikaan haitannut. Sen verran oli pakkasta (-6 astetta), että päätinkin mennä lyhemmän reitin. Hyvä päätös. Sen verran oli kylmä tuuli.

Suunnistuksen jälkeen yleensä kiirehdin aina kovaa vauhtia suihkuun, ettei vaan kylmä ehdi tulla. Tällä kertaa tein poikkeuksen. Otin mukaan vaihtovaatteet ja kurvaisin autollani tälle tielle. Miksikö? Se selviää seuraavasta palettikuvasta.

Kännykkäni näytti, että tien viereen puuhun oli piilotettuna geokätkö. Tältä se näytti. Tuon mustan osan tuosta nappasin vielä käteeni ja sen sisällä oli logikirja, johon kirjoitin nimimerkkini. Geokätköilijät viettävät tänä viikonloppuna (27.-29.2.) karkauspäiväviikonloppua, joten tästä löydöstä sain itselleni samalla myös virtuaalisen matkamuiston.

Suunnistuksen ja geokätkön etsimisen jälkeen olikin kiva istahtaa olohuoneen sohvalle ja katsella ikkunasta ulos auringoista talvimaisemaa. Kyllä nyt kelpasi.

Illalla kävin kaveriperheellä kylässä. Viemistä piti tietenkin olla matkassa mukana: valkoinen kevätesikko ja sen kaverina pieni puulautanen, vihreät tuikut, kynttilöitä ja serviettejä. Iltamme oli oikein onnistunut ja siitä saadulla energialla jaksaa taas arjen aherrusta.

Pikkusisko oli mukana samalla reissulla, joten sain heitettyä hänelle vihdoinkin tilaamansa Dermosil-tuotteet. Yksi asia jälleen vähemmän keittiön pöydällä...

Tällainen lauantai minulla oli. Väripaletti kertokoon päivän värikkyydestä. Nyt nukkumaan ja kohti seuraavaa päivää.

32 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ja ihania väriyhdistelmiä!

  VastaaPoista
 2. Kauniit värit tuossa talvisessa luontokuvassa.Ja monta asiaa on mahtuut päivääsi. Tuo geokätkeily ois varmaan kiva harrastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Geokätköily on hauskaa. Kohta vuoden sitä harrasteena voin lämpimästi suositella. Kannattaa kokeilla!

   Poista
 3. Sinulla on ollut ihana lauantai! Kiva ajatus tuo värien yhdistäminen kuviin, hauska haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaste oli kyllä kiva. Pakko oli päästä osallistumaan. Seuraavan haasteen teemana on luonto. Saa nähdä josko osallistuisi siihenkin.

   Poista
 4. Oho, nyt oli kuvissa väriä laidasta laitaan. Komeaa.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 5. Kivoja väripaletteja sulla. :) Vai on sielläkin kätköilijä. ;) Itse en talvisin sitä juurikaan kyl harrasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään pahemmin, mutta lauantaina tosiaan oli pakko kun keräilen niitä virtuaalisia matkamuistoja. Kevättä odotan jo kovasti, niin pääsee kätköilemään ja tietenkin myös metsään suunnistamaan. Samalla reissulla voi yleensä tehdä molempia.

   Poista
 6. :), hienoa, että muillekin tulee noita tavarakasoja. Mukavat kuvat ja värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hienoa ;-)
   Jo oli aamutuimaan päässyt kasan keräys alkamaan....

   Poista
 7. Paljon löytyi värejä päivästäsi :)

  VastaaPoista
 8. En edes viitsi kertoa, kuinka monessa paikassa meillä on noita kasoja, joita ei pitäisi enää koskaan tulla! Hieno kokonaisuus päivän paletista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Ei nämä minunkaan ainoat kasat ole... lankakasoista ei kannata kertoa mitään... niitä on ja paljon

   Poista
 9. Kivoja värejä!

  Minulla on ihan sama juttu keittiön pöydän kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia...
   Lohduttavaa tietää, että sama "tauti" vaivaa muitakin.

   Poista
 10. Todella värikäs päivä ja kiva kertomus

  VastaaPoista
 11. Kiva toi väri paletti juttu ja värikäs päivä ja kertomus sulla. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi. Olenkin useamman kerran vieraillut blogissa, mutta tulenpa uudelleen.

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitoksia! Itse ihastuin tähän tehtävään kyllä ihan täysin.

   Poista
 13. Eipä tullut itselle mieleen kuvata tavarakasoja, vaikka niitä meiltä löytyisi, ainakin neidin huoneesta :D. Ensi kerralla sitten...

  VastaaPoista
 14. Jotenkin tuntuu niin tutulta tuo keittiön pöytä. Meillä vaan tavaraa kasaa 4 henkeä, huokaus. Aina kun siivoan sen, päätän, että ei enää, mutta toisin käy.
  Ihana kuvaus lauantaipäivästäsi, kiitos siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohduttavaa kuulla, että myös muilla käy näin. Itse saan kyllä syyttää ihan itseäni. Itsehän ne kasaan ja itse myöskin siivoan.

   Poista
 15. Olipa herkullisen värikäs päivä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hauska lauantai. Viikko meni äkkiä mukavasta päivästä saadulla energialla.

   Poista