maanantai 25. tammikuuta 2016

Villasukat jalkoja lämmittämään

Siskontytön lapaskynsikkäiden kanssa samaan lahjapakettiin tein perinteiset villasukat:

Lanka: 7 veljestä
Värit: liila ja fuksia
Puikot: 3,5
Langankulutus: n. 75 grammaa.
Koko: 30-32 eli 7-8 vuotiaalle.

Kuva 1: Varsi
40 silmukkaa. Joustinneuletta 2 oikein ja 2 nurin, yhteensä 43 kierrosta. Varren kokonaispituus 15 cm. Tein hieman normaalia pidemmän varren, jos olisi sitten hyvät myös esim. luistimiin.

Kuva 2: Kantalappu
Vahvistettua neuletta 20 kierrosta. Kantalapussa 8 silmukkaa.
Kantalapusta poimittu 10+1 silmukkaa.

Kuva 3: Kiilakavennukset
Kavennus, 1 välikrs, kavennus, 2 välikierrosta...
Lopulta puikoissa jäljellä jälleen 40 silmukkaa.

Kuva 4: Pohja
Pohjan pituus 37 kerrosta, jonka jälkeen kärkikavennusten aika. Kavennettu joka toinen kierros, kunnes puikoilla jäljellä 5 silmukkaa per puikko. Tämän jälkeen kavennukset joka kierros, kunnes jäljellä oli 8 silmukkaa.

Perusvillasukan tekeminen sinällään on yksinkertaista puuhaa, kun homman on oppinut. Suurin kompastuksen kivi taitaa olla vahvistetun neuleen tekeminen ja uusien silmukoiden poimiminen ja niiden kaventaminen. Muutaman kerran kun harjoittelee, niin kyllä se sitten jo sujuu.


Lopputulokseen olen [tälläkin] kertaa tyytyväinen. Minusta väriyhdistelmä toimii ja toivottavasti siskontyttökin tykkää vaikkei olekaan pinkkiä tai vaaleaa lilaa. Pianhan se kuullaan, kun viikonloppuna olisi tarkoitus nähdä.  Todennäköisesti silloin tulee jälleen myös uutta tilausta, sillä hiippapipoista yms. on viime aikoina ollut puhetta...

13 kommenttia:

 1. Perussukat ovat niitä parhaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Tein vähän pidemmät varret näihin, niin voi käyttää vaikka luistimissa.

   Poista
 2. Kivat sukat! Raikas väritys :). Minäkin olen tikuttanut perussukkia ihan urakalla, itselläni alkoi olla niistä pulaa. Tosin jos viitsisi parsia kuluneet, niin saisi nopeammin käyttöön :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perussukkia työn alla kans muutama pari lisää. Tarttis kyllä tehdä itsellekin, mutta voi olla että ehtii tehdä ne vasta kesällä. Neulomisen iloa!

   Poista
 3. Kiitos. Saa nähdä mitä neiti pitää tästä yhdistelmästä.

  VastaaPoista
 4. Oi, ihanan selkeät kuvat/ohjeet. Näillä ohjeilla minunkin pitäisi onnistua sukkien neulomisessa. (Kunhan vaan noudatan ohjeita!) Olikin kiva vierailla blogissasi, pitkästä aikaa. Täytyykin poiketa useammin/uudestaan, paljon on mukavaa luettavaa! Sateista tiistaita täältä Länsi-Suomesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa takaisin! Tule pian uudestaan...
   Sukkien neulominen on kyllä helppoa, kun pari kertaa harjoittelee. Jos innostut kokeilemaan ja tulee kysyttää, niin lähesty vaan... autan mielelläni.

   Poista
 5. Ja perussukkaan pienillä muutoksilla saa jo aivan uusia ulottuvuuksia, kuten resorin vaihdolla. Kiva ohje, selkeät kuvat on aina hyviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta joka sana, Heidi! Pienellä jutulla saa kummasti sukan ilmeen ihan toisenlaiseksi.

   Poista
 6. kyllà tààllà etelàssàkin tarvitaan villasukkia, kiva ja selkeà ohje.
  terveiset vàlimereltà

  VastaaPoista