tiistai 5. tammikuuta 2016

Lankalaihis 2016

Useammassa blogissa on jälleen käynnistynyt Lankalaihis. Niin myös minunkin.

Sitoudun vuonna 2016 seuraavaan:
* lankavarastojeni tulee tyhjentyä vuoden aikana 1500 grammaa.
* lankaa saa vähentää kaikilla laillisilla keinoilla, siis myydä, lahjoittaa jne.
* lankaa saan ostaa tai muuten hankkia lisää, mutta ne on käytettävä kuluvan vuoden aikana pois
* joka kuukausi raportoin edistymiseni Lankalaihis 2016-sivulla olevalla taulukolla.

Lankavarastojani en aio punnita, koska siinä olisi liian iso työ... mutta näiden neulomisesta voisin aloittaa:Koska siskotkin tätä blogia lueskelee, niin sanotaanko nyt vaikka näin: Eikä tässä vielä kaikki...

To do -listallani ovat tällä hetkellä:
- neidin lapaskynsikkäät
- äidin pipo/päähine
- pontso tai hartiahuivi itselle
- heijastinpipo
- räsymattosukat.

Näistä on hyvä aloittaa käsityövuosi 2016!

20 kommenttia:

 1. To do-lista..kissanpesä.
  OS

  VastaaPoista
 2. Mäkin yritän laihduttaa lankavarastoa. Saa nähdä miten käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä siihen Sari. Vuosi on onneksi pitkä aika laihduttaa varastoja.

   Poista
 3. Mitkä on räsymattosukat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedät räsymatot eli paljon eri värisiä raitoja. Sukissa sama juttu. Tehdään mahdollisimman värikkäät esimerkiksi käyttämällä kahta eri väristä valmiiksi moniväriseksi värjättyä lankaa. Sukista tulee tosi mielenkiintoisen näköisiä. Räsymattosukat ovat myös hyvä tapa käyttää lankavarastoihin kertyneet pienet nyssykkäkerät pois. Hyviä kuvia valmiista töistä löytyy esim. googlettamalla sanan.

   Poista
 4. Tiukat on tavoitteet! Tuotteliasta käsityövuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma. Tavoitetta kohden työ kerrallaan. Jospa ne langat vuoden lopuksi mahtuisi jo kaappeihin.

   Poista
 5. Vaikea laihis juuri kun Lankamaailmassa on ale, hain sieltä ihan pikkuisen ja pitäisi hakea pikkuisen lisää kun ostin lankaa mukamas nuukasti, polvisukkia kudon palmikoilla ja krumeluureilla, paksu villapaita odottaa lankoina vielä. Toivotan onnea lankalaihikselle, tämäkään laihis ei taida onnistua värit lankakaupassa aina huumaa, lankakerien silitys ja pehmeys...ei siis onnistu vaikka koko vuosi olisi aikaa! Mutta toivotan Sinulle onnea kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä. Lankamaailman ale on paha. Niin paljon kaikkea ihanaa. Nyt pitää vain teeskennellä etten kuullut tuota aletietoa... Kaupan hyllyjäkin jo ahkerasti täytetään kevätväreillä. Piti tiivistää kauppareissulla kävelytahtia, etten heti tokalla viikolla sorru. Ihme hamsteri kyllä olen. Edellisetkin tekemättä.

   Poista
 6. Tsemppiä suunnitelmiin! 1,5 kg on paljon lankaa... Toivottavasti onnistut. Itsekin haluaisin saada lankavarastoa pienennettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JennyF. Paljonhan se kieltämättä lankaa on. Jos innostun niin onnistun... Siitä olen aika varma... Ja jätän niiden uusien hankkimisen vähemmälle.

   Poista
 7. Moi! Viihdyn täällä oikein hyvin, melkoisen tovin! Kiva blogi poikkeenpa toistekin! :)

  VastaaPoista
 8. Onnea laihikseen! Toivotaan, että langat kuluvat kuin siivillä, kun vain vauhtiin pääsee :) Hengessä ollaan mukana!

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä laihikseen! Minäkin olen viettänyt lankalaihista, koetan saada vihdoin tilaa kaappeihin ja ostaa jatkossa vain tarpeeseen lankaa (kröhöm...senhän tietää ettei se toimi :D). Tosin en näin järjestelmällisesti, koetan vaan kuluttaa lankoja vähemmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Hieman on tuhoon tuomittuja nämä yritelmät, mutta ainahan sitä voi kokeilla. Itse ehkä eniten ahdistun aiemmin varastoihin ostetuista langoista, joihin ei enää saaa täydennyksiä kun ovat markkinoitta poistuneet. Jos ne saisi varastoista pois pyörimästä, niin olisi jo hyvä tilanne.

   Poista
 10. Ensimmäistä kertaa ajattelin itsekin alkaa lankalaihikselle ja sitä kautta tänne päädyinkin.. Saa nähä kuin käy.. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin. Lankalaihis tekee hyvää varastoille. Saapa sitten han luvan kanssa täyttää varastot uudestaan. Kva kun vierailit Laura ja kommentoit.

   Poista