tiistai 6. lokakuuta 2015

Lankalaihiksen viimeinen kolmannes

Lokakuu on päässyt jo alkuunsa ja näin ollen Lankalaihiksen viimeinen kolmannes myöskin. Tällä hetkellä näyttää hyvältä. Varastot ovat kaventuneet 2687 grammalla, joten vielä kolmen kilon tavoitteesta puuttuu 313 grammaa. Ainoa iso haaste on Tampereella marraskuussa järjestettävät Suomen Kädentaidot -messut. Täytyy varmaankin asettaa joku ostoraja ennen lähtöä tai voi käydä todella hassusti ;-)

Viime viikko tuli mentyä syysflunssassa, joten oloa parannellessa syntyi yhdet pitsivillasukat:

Ohje: Novitan sukkalehti 2014
Lanka: 7 veljestä
Väri: keskiharmaa
Puikot: 4,0
Langankulutus: 145 grammaa
Koko: 38/39.
Varren alussa oli kiva pitsikuvio, joka jatkui yhden kuvion verran koko sukan ajan.

Mokasin sen verran ohjetta lukiessani etten tajunnut, että jalan päällä olevan pitsikuvion molempiin reunoihin olisi tarvinnut tehdä 2 silmukan verran nurjaa. Pitsikuvio olisi näin ollen erottunut paremmin sukasta. Ehdin jo toisen sukan tehdä valmiiksi ennen kuin tajusin ohjeessa olleen "omituisen" lauseen. Näin jälkikäteen sen kyllä tajusi hämäläinenkin ;-)

Kantapää on tuttua vahvistettua neuletta ja päässä kärkikavennus.

Sukista tuli ihan mittojen mukainen, joten istuu mallin jalkaan hienosti. Sen verran ihastuin malliin, että voipi olla että pienillä muutoksilla teen sellaiset myös itselleni tulevaa talvea varten. Jospa tänä talvena ei omatkaan jalat palelisi.

24 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Ihan kivat niistä tuli omastakin mielestäni.

      Poista
  2. Ihanat sukat! Jospa pistäisin itekki nuo puikoille. Viel ehtis joulupukin pussiin :)
    Tsemppiä vaan lankalaihikseen! Itekki oon harkinnu Tampereen messuille lähtöö ja taitais kans olla hyvä tehdä joku suunnitelma lankaostosten suhteen, ku muuten tulee hirveesti heräteostoja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä ihan täpinöissäni Tampereelle menossa, kun viime vuonna jäi väliin. Joku roti tarttis olla mielessä kyllä etukäteen, kun on niin vaikea olla ostamatta toistaan ihanampia uutuuksia.

      Poista
  3. Minä en ole ikinä kutonut pitsisukkia - puseroita ja pipoja kylläkin. Oliskohan tuo avaruustiedettä?

    VastaaPoista
  4. Minä en ole ikinä kutonut pitsisukkia - puseroita ja pipoja kylläkin. Oliskohan tuo avaruustiedettä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskinpa vain, kun minultakin luonnistui. Kivaa vaihtelua perussukkien tekemiseen.Kiva, kun vierailit ja jätit kommentin.

      Poista
  5. Nätit pitsisukat. Sullahan on lankalaihis hyvällä mallilla. Toiveita tässä elättelen, että josko tämä kylmyys taas saisi neulomisinnostuksen syttymään. Ja täällä jo kovin suunnitellaan blogiin joulukalenteria (uskalsinpas mainita tuon j-sanan jo nyt), josko siihenkin saisi vähän lankoja "upotettua". Kirsi Kirsin käsitöitä-blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se neulomisinto jälleen iskee, kun illat pimenee ja ulkona kylmenee. Mukavaa, kun vierailit.

      Poista
  6. Perusharmaat villasukat saavat pitsineuleesta kyllä ihan uudenlaisen säväyksen!

    VastaaPoista
  7. Samaa mieltä. Näppärä kuvio. Nurjat silmukat molemmin puolin olisi kieltämättä koristanut sukkia, mutta kyllä se hyvältä noinkin näyttää. Hyvän kokoset näyttää olevan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Seuraaviin sitten nurjakin kierros ohjeen mukaan. Kiva kun vierailit Arja K.

      Poista
  8. Hei! Kauniit ovat sukat ja hyvin olet saanut lankaa kulutettua. Itselle tulee myös kova haaste käsityömessujen suhteen, kun sain töistä 3 päivän lipun! Ehkä nähdään siellä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelut 3 päivän lipusta! Kyllä sitä jotain uutta ja mielenkiintoista pitää saada. Tänä vuonna varastot ovat tyhjentyneet noista 7 veljeksistä joten nyt olisi aika kokeilla muitakin sukkalankoja.

      Poista
  9. Näitä sukkia tein yhessä vaiheessa ihan kyllästymiseen asti. Ihana malli todellakin! Ja hyvin sun lankalaihis on edennyt. Itte suunnittelen, että ens vuonna on pakko olla lankalaihis, tiukka sellanen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Kivasta on alkukankeuden ja välikriisien jälkeen lankalaihiskin edennyt. Nykyään en ehdi enää tehdä niin paljoa käsitöitä kuin ennen. joten onnistuminen on vaatinut tiukan kurin. Ennen ei muutama lisäkerä olisi hetkauttanut mihinkään.

      Poista
  10. Ovatpa kauniit! Ja harmaa on vaan aina yhtä ihana väri!

    VastaaPoista
  11. Onpas todella kauniit sukat, harmaaseen käy niin hyvin tuo pitsikuvio!

    VastaaPoista