maanantai 28. syyskuuta 2015

Täti, lainaatko puikkoja?

Sain siskontytöltäni puhelun perjantaina. Reipas 10-vuotias neiti, joka oli puikkoja vailla. Olemme yhdessä harjoitelleet puikkojen käyttöä useammallakin vierailulla. Nyt hän oli koulukaverinsa innoittamana halukas neulomaan itselleen ihka ensimmäisen kaulaliinan. Puhelussamme kesti tovin, kun sopivien puikkojen löytyminen vaati sen, että aloitimme ihan perusasioista eli mikä on vyöte, miten sitä luetaan jne. Langat oli jo valmiina ja puikkokooksi keskustelun lopuksi valikoitui nro 7. Kaulaliinan malli oli jo valmiiksi mietitty. Neiti kun osaa vasta neuloa vain oikeata, joten nurjat silmukat unohdetaan tästä kaulaliinasta. Pituuskin oli valmiiksi päätetty, kun kaulaliinalla on vain yksi oikea tapa kaulaan sitoa eli taitto kahteen ja lenkistä sisään. Sehän sopii. Nyt on puikot neidillä kotona, joten neulominen voi alkaa. Sovimme neidin kanssa, että mikäli tarvitsee apua niin hän voi minulle soittaa ja mallia voidaan tutkailla skypen tms. kauttakin. Syyslomakin alkaa jo parin viikon päästä, joten näemme silloin. Voidaan yhdessä pitää sitten neulomisiltakin.
Puhelun lomassa neiti kertoi, että viime syksynä saamistaan villasukista yhdet olivat menneet rikki. Olisi kuulemma käyttöä uusillekin. Niinpä pika-pikaa neuloin kahden päivän aikana neidille uudet sukat tilalle. Tällaiset niistä sitten tuli. Kuvien sijoittelut ovat sitten neidin omaa käsialaa:

 Lankana 7 veljestä: tumman sininen ja Nostalgian kirjava sininen.

 Sukat ovat kokoa 34-35 ja lankaa niihin kului yhteensä 85 grammaa.

 Sopivat, kuten kuvista näkyy.

Samoista langoista, jos saisi kämmekkäät... niin sitten kuulemma olisi tosi hyvä ;-)

14 kommenttia:

 1. Siitä se tytön käsityöharrastus alkaa. Kivat sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy toivoa, että kaulaliina onnistuu niin sitten on kiva alku käsityöharrastukselle. Sukista tuli omasta mielestänikin kivat ja neiti tykkäsi heti.

   Poista
 2. Uusi harrastus löydetty :) Sukat ovat tosi kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuli kyllä tosi kiva fiilis, kun neiti soitti. Tähän asti ollaan vaan harjoiteltu, mutta nyt on ensimmäinen oikea työ tulossa. Tämä kun onnistuu, niin sitten on aina puikot heilumassa.

   Poista
 3. Mukavan näköiset raitasukat nämäkin, kuten olivat edellisetkin. Kiva, että lapsi on innostunut neulomisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Samaa mieltä. Ihan itsekin innostuin, kun sai toiselle selittää käsitöiden maailmaa.

   Poista
 4. Ihanaa, että innostat lapsia käsitöiden maailmaan! Varmasti hän aikuisena muistelee lämmöllä tädin kanssa aloitettua harrastusta. Ihanat raidat sukissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti näin. Useamman vuoden ajan on aina vierailun ensi hetkinä haettu puikot ja langat esiin ja jatkettu harjoituksia. Nyt on eka oikea työ menossa, joten täytyy toivoa että kokemuksen ilo innostaa kokeilemaan uutta (kuten sitä nurjaa silmukkaa).

   Poista
 5. Raitasukat on aina in, sopii nuorille ja vanhoille :) Kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään myös. Tulipahan samalla kulutettua kesällä hamstrattua nostalgia lankaa. Ei niin suosikkini yksinään, mutta tumman sinisen kanssa näytti toimivan ihan kivasti.

   Poista
 6. Mä oottelen kans innolla, josko se neulekärpänen puraisis omaa tytärtä. Tosin kun ikää on vasta 6 vuotta, niin se kärsivällisyys ei ole toistaiseksi riittänyt opetteluun. Kanavatyötä sentään jaksaa harjoitella jo hetken aikaa, ennen kun työ lentää nurkkaan :D Hienot sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmasti vielä puraisee, kun mallia näytät. Itse aloitin oman äitini jalanjäljissä. Aina sai kokeilla ja tehdä. Muistan, että jo alakouluikäisinä virkattiin siskojen kanssa ketjusilmuita ympäri taloa (kirjaimellisesti) äidiltä jääneistä langoista. Vähitellen taidot karttuivat. Nyt on hienoa huomata, että myös siskojen lapset osoittavat samanlaista innostusta.

   Poista
 7. Hyväntuuliset kuvat. Hienot ja passelit sukat. Mukavaa että olet saanut muitakin innostettuja käsitöiden tekemiseen. Siitä riittää varmasti puhuttavaa.

  VastaaPoista