keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Puolukkasatoa

Työn alla on viime aikoina ollut vaaleanpunainen kolmiohuivi.
Sain huivin vihdoin aamulla valmiiksi ja sain laittaa sen kuivumaan mittoihinsa.
Kuivumista odotellessa oli hyvää aikaa käydä metsästä keräämästä näitä herkkuja:


Pari viikkoa sitten puolukat olivat vielä osittain raakoja, mutta nyt löytyy kivasti poimittavaa. Ämpärit tulivat äkkiä täyteen, eikä pieni vesisade näin ollen ehtinyt meitä marjastajia paljoa kastelemaan. Hyvä niin.

 
Puolukat oli keskikokoisia ja maukkaita. Ei haitannut, että joukkoon pari roskaakin eksyi sillä marjat olivat menossa tänne:


Mehustimeen siis kaikki vaan.
Osa ehdittiinkin jo keittää mehuksi saman tien. Nyt on pakkaseen menossa puolukkamehua talven pimeitä iltoja varten. Pieni tujaus puuron tms. sekaan, niin ehkäpä flunssa ymmärtäisi tänä vuonna jättää minut hieman paremmin rauhaan (mitä ei viime vuonna tapahtunut).


Jahka kolmiohuivi on kuivahtanut lisään pari kuvaa myös siitä blogiini.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niinpä. Mustikat ovat kylläkin suurinta herkkuani, joten tulee näitä punaisia kerättyä enemmän muille. Kivaa puuhaa.

   Poista
 2. Onpas teillä jo hyvin kypsyneet puolukat! Meillä vielä sen verran raakoja, että ihan käsipelillä saa kerätä, jos nyt lähtisi (ja kävinkin kyllä jo pari litraa). Äitini mielestä puolukat on sitten vasta kypsiä, kun ensimmäinen hallayö on käynyt. Minä en kyllä omiani ihan niin kauan odottele. Toivottavasti säästyt tänä talvena flunssilta! Huivikuvia odotellessa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustikkareissulla "merkattiin" puolukkapaikat. Nyt oli kypsiä, mutta selvästi on vielä paikkoja että vaatii vielä aikaa kypsyäkseen kunnolla. Toivon todella, että nämä marjat säästää flunssalta... Viime vuosi oli täys katastrofi.

   Poista