lauantai 21. marraskuuta 2015

Raitalapaset

Viime viikolla syyslomalla ollessani sain valmiiksi talvilapaset. Ihan olin rohkea ja tein itselleni.
Ostin viime talvena nimittäin itselleni mustan talvitakin, jossa on fuksian punaisia koristuksia hihoissa ja vetoketjussa. Ajattelin jo silloin, että voisin samasta väristä tehdä itselleni lapasetkin. Ois edes joskus vähän mietitty kokonaisuus, kun tuolla kylillä liikkuu. Hämäläisenä meni tekeminen tälle syksyllä, mutta eipä voi mittää. Nyt on lapaset valmiina odottamassa kylmeneviä säitä.

Tällaiset niistä nyt sitten tuli:

Ohje: Novitan peruslapasohje (viitattu 20.11.2015)
Lanka: 7 veljestä
Värit: fuksia ja ruskea
Puikot: 3,5
Langankulutus: 78 grammaa.Ajattelin, että voisin saman tien tekaista itselleni toisetkin lapaset. Hieman pienemmät, kun tuo kätöseni on aika pikkuruinen. Ei tartte mahtua aluslapasia näihin toisiin välttämättä. Yksiväriset, mutta palmikkoa tai muuta kuviota saisi kyllä olla. Seuraavaksi niiden kimppuun siis...


Lomalta palattuani töihin minua odotti työhuoneessani iloinen yllätys. Varma loppuvuoden lähestymisen merkki odotti ikkunalaudalla:

Kaktukseni täynnä kauniin punaisia kukkia. Puolet oli jo ehtinyt aukeamaan. Tästä riittääkin iloa useammaksikin päiväksi.19 kommenttia:

 1. Onpas kivat, pirtsakat lapaset!
  Kiitos kommentista ja kehuista valmistuneiden töiden määrään liittyen. =)

  VastaaPoista
 2. Ihanat, pirteän väriset lapaset :)

  VastaaPoista
 3. Kivan pirteät lapaset! Raidat ovat niin ajattomia ja kauniita, pidän väriyhdistelmästä paljon <3.

  VastaaPoista
 4. Kivat lapaset ja kukka on varmasti upea :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Hanna Mi ja Marjut. Työn alla harmaat palmikoiset. Peukalot vielä niin pääsen esittelemään niitä. Sitten onkin tehtynä itselle ihan kahdet lapaset. Sitten äkkiä tilaustöiden pariin, että tulee joskus edes valmiiksi.

  VastaaPoista
 6. Sopivasti valmiiksi ennenkuin lumi tuli Hml:aan. Hienot ovat.

  VastaaPoista
 7. Kivan raikkaat lapaset. Hauskaa, että kaktus kukkii, eivät kuulemma kovin helposti kuki joten olet ilmeisesti hoitanut sitä oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapaset pääsivät tänään ekaa kertaa tositoimiin. Hämeenlinnassa oli aamulla +7 astetta. Hyvin lämmitti kätösiä työmatkaa tehdessä.
   Tuo kuvassa oleva kaktukseni on jo yli 40 vuotta vanha (saatu aikoinaan lahjoituksena eläkkeelle jääneeltä kollegalta). Vanhuus tehnyt varmaan tehtävänsä eli ilman suurempia ponnistuksia kukkii sekä joulukuussa että huhtikuussa. Mistä lienee tapansa ottanut, mutta todella kaunis se on. Työkaverit käyvät sitä ahkerasti ihailemassa ja kuviakin ottamassa. Minä ylpeänä esittelen tietenkin ;-)

   Poista
 8. Kivat lapaset! Ja kiitos kommentoinista
  Eihän se lankalaihiksen tavoite nyt niin kaukana ole... Joulu edessä niin puikothan suorastaan sauhuaa toinen toistaan kauniimpaa lahjaa :)

  Isot tsemppaukset lankalaihiksen loppukiriin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tsemppauksesta. Katsotaan mitä ehtii tehdä vielä ennen lankalaihiksen loppumista. Tampereen ostot verottaa.

   Poista
 9. Siististi neulotut lapaset.
  Joulukaktus on kiitollinen kukka. Minulla oli pitkään pari kertaa vuodessa runsaasti kukkiva vanha joulukaktus. Sain siivotessani pudotettua sen lattialle ikävin seurauksin, kukka napsahti tyvestä poikki. Pidin sitä kevätpuolella viileämmässä ja johan oli pian nuppuja täynnä. Täytyykin hankkia uusi yksilö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaktus on kiva kasvi. Sopii hyvin työhuoneeseen, kun ei ole aina niin väliä miten tulee kasteltua.
   Lapasista tuli kyllä kivat, vaikka itse sanonkin. Olen niitä päässyt nyt pari kertaa käyttämään. Hyvin pitää kädet lämpiminä. En ole yleensä käyttänyt villatumppuja.

   Poista
 10. Pirtsakat lapaset. Minulla joulukaksut kukkii aina yhen kukan jos sitäkään. Ja sekin kuivettuu kasaan. :)
  Tampereen messut jäi väliin tänä vuonna, kun oli muuta ohjelmaa.

  VastaaPoista