lauantai 28. marraskuuta 2015

Neidin lapaskynsikkäät

Siskontyttö on pyytänyt useammankin kerran tekemään hänelle lapaskynsikkäät. Olisi kuulemma niin hieno saada sellaiset. Heikkona hetkenäni sellaisia lupailin kokeilla tehdä. Tietäen kuitenkin erittäin hyvin, että kun yhdelle lapselle tekee niin sitten tarttee tehdä niitä muillekin.
Täytyy kyllä sanoa, että lapaskynsikkäiden tekeminen ei todellakaan ole lempipuuhaani. Yritä nyt siinä pienesti ja sievästi tehdä lapsen kapeaan käteen sopivaa. Ei mun juttu. Kyllähän nämä yhdet teki, mutta eihän tämä kivaa ollut. Kynsikkäät on neidille postitettu jo reilu viikko sitten, mutta ilmeisesti postilakon vuoksi eivät ole vielä perille saapuneet. Ainakaan minkäänlaista palautetta ei ole vielä kuulunut. Sitä odotellessa tässä koostetta ja kuvia:

Ohje: Novita, syksy 2004 (viitattu 26.11.2015)
Lanka: 7 veljestä ja nostalgia
Värit: tumman sininen ja kirjava sininen
Puikot: 3,5
Langankulutus: 65 grammaa.
Koko: toivon mukaan 10 v.







Näistä samoista väreista tein neidille aiemmin jo villasukat, joten ovat sitten hieman edes sävy-sävyyn. Tulipahan nyt sitten melkein varastot tyhjiksi tuosta Nostalgiasta. Ei ihan minun mieleinen lankasävy, mutta tulipahan kokeiltua.







Ideana tehdä sininen läppäosuus tuntui paperilla hienolta, mutta en nyt ihan tiedä käytännössä. Kuvissa ainakin näyttää jotenkin hassulta.






Toivon mukaan nämä kämmekkäät sopivat, niin ei sitten heti tarvitse uudestaan uusia alkaa tekemään. Nyt voisi olla hyvä hetki keskittyä tilauslistaan eli pipo-osastoon ja omien tumppujen viimeistelyyn... eli ne peukalot x 2.

Vain pienen hetken verran meillä etelässä näytti tältä:

Nyt ei auta muu kuin odotella seuraavaa lumisadetta.

Hyvää marraskuuta!

15 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttävät. Kyllä ne varmasti neidille sopii. En epäile yhtään.
    Typerä postilakko. Paketteja vaikka kuinka paljon tulematta sen vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Saa nähdä koska paketit perille pääsevät.

      Poista
    2. Lakko on päättynyt, mutta eipä ole siskon tyttö kämmikkeitään saanut. Jo olis korkea aika... mitä mä sitten teen, jos ne on hukkunut postissa?

      Poista
  2. Langat varastosta väheni jälleen

    VastaaPoista
  3. Kivat lapaskynsikkäät! Minäkin tartteisin tällaiset, mutta en ole uskaltanut kokeilla. Toivottavasti lunta tulisi pian lisää. Mukavaa joulukuun alkua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia.
      Itselle kans olis kyllä lapaskynsikkäille käyttöä, mutta enpä tiedä viittinkö alkaa väkertämään. Ehkä tauon jälkeen.

      Poista
  4. Kivat kynsikkäät! Olen myös joskus noita tehnyt enkä tykännyt sitten yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ihan jaan kanssasi tämän ajatuksen. Lapaset menee mutta jotenkin nämä kämikkäiden ja lapasten yhdistelmän tekeminen ei niin nautittavaa ollut.

      Poista
  5. Minäkin olen tehnyt parit lapaskynsikkäät. Ei ollut minunkaan juttu. Ei millään tahtonut saada siistiä jälkeä ja lapashupun reuna venyi rumaksi käytössä.

    VastaaPoista
  6. Vaivaahan näiden tekemiseen kyllä joutui tekemään. Palkka tuli viikonloppuna, kun kuulin että neiti oli ekana päivänä pitänyt niitä koko päivän sisällä kädessään ja seuraavana päivänä ulkona. Taisivat todellakin olla mieleen.

    VastaaPoista
  7. Oi miten kauniita ja tarpeellisia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Kovin oli saajansa mieleen, joten on oikein hyvä mieli itselläni tästä projektista.

      Poista
  8. Nämä lapaskynsikkäät on kyllä kätevät. itsellä on kun käyn valokuvaamassa, niin saa sormet äkkiä näkyviin. Minun on kyllä valmiina ostettu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti ovat kätevät. Itse olen alkanut myös haluamaan tuollaiset. Olisivat niin kätevät pihalla hommmia tehdessä. Aina tarttee saada sormia näkyviin.

      Poista