sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Tik-tak, sik-sak


Vihdoin se on valmis. En ole koskaan tehnyt näin kauaa yhtä pientä peittoa. Tämän peiton neulomisen aloitin jo heti vuoden vaihteen jälkeen löydettynä alelaarista lankoja. Sen enempää miettimättä nakkasin koriini 5-6 kerää. Kotiin päästyäni jäin hieman harmittelemaan, että olisi pitänyt ostaa kahden värin sijaan kaikkia neljää... Niinpä seuraavana päivänä kipasin vielä uudelleen katsomaan, josko olisi vielä jäljellä lankoja. Olihan niitä, joten koriin tipahteli kerä jos toinenkin.

Ohjeeksi valikoin ensin virkatun sik-sak peiton, mutta se osoittautui minulle liian vaikeaksi. En edelleenkään tiedä mitä en ohjeen reunasilmukasta ymmärtänyt, kun siihen piti tulla reunaan lenkki, mutta minulla ei. Silmukat vaan väheni joka kierroksella yhdellä, vaikka kuinka yritin. Lopulta luovutin ja vaihdoin ohjeen neulottuun sik-sak-peittoon. Tämä ohje sinällään on todella yksinkertainen, mutta ostamani langat eivät osoittanutkaan ihan parhaiksi. Niin oli nihkeänä puikoilla, että koko kevään olen tehnyt vain muutaman kierroksen kerrallaan...

Viime yönä juostiin #Jukola2018, joten siinähän sitä Venlojen ja Jukolan veljesten suunnistusta seuratessa, tuli tämänkin peitto vihdoin valmiiksi. Seuraavaksi täytyy tarttua johonkin pienempään ja näppärämpään työhön, niin "palautuu" taas tuo käsityön tekemisen ilo.

Ohje: Meillä kotona nettisivu https://www.meillakotona.fi/artikkelit/vauvanpeitto-siksak-neuleella
Lanka: Ajaton (Novita)
Materiaali: 100 % akryyliä
Puikko: 3,5
Koko: leveys 60 cm ja pituus 82 cm.11 kommenttia:

 1. Oi miten ihana, niin suloiset värit ja kaunis kuvio! Leppoisaa sunnuntai päivää♥

  VastaaPoista
 2. Hei kauemmin tuota hienoa peittoa käytetään kuin sinulla meni aikaa sen tekemiseen.
  Kaunista kesäkuun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis ja taidokkaasti tehty peitto ja niin upeat ja toisiinsa sointuvat värit. 😊😊

  VastaaPoista
 4. Peitto on todella kaunis, kivan raikkaat värit.

  VastaaPoista
 5. Voi miten kaunis peitto ja niin upeat ja kirkkaat värit. Mukavaa alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
 6. This is a very smart blanket. I like the colours!

  VastaaPoista
 7. Upea peitto! Ja kaikkea muutakin kivaa löytyy blogistasi, jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
 8. Todella kaunis peitto. Itse väkersin tosi pitkään virkattua sik-sak-peittoa ja rajattoman määrän reunasilmukoita (ja muita tietty samalla myös) purettua sain lopulta onnistumaan. Ihan heti en kokeile uudestaan :)

  VastaaPoista