perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kesäistä kukkaloistoa

Vaikka tänä kesänä nuo säät eivät ole kaikkein kauneintaan näyttänytkään, voi luontoa silti ihailla ihan omalla pikku terassillani. Kesäkukkien loisto on tällä hetkellä parhaimmillaan. Voi mitkä värit ja tuoksut:

 Uuden Guinean Liisat jaksavat kukkia uudelleen ja uudelleen.


Tästä kasvista olen ylpeä. Koristekurpitsa. Kasvaa komeasti ja mitkä kukat. Nyt täytyy toivoa, että mehiläisetkin innostuvat tästä niin saan syksyllä pöydälleni koristekurpitsoita. Taimista jäi ulkosalla henkiin vain tämä ainoa, mutta kasvaa niin komeasti ettei haittaa vaikka purkissa onkin vain 1 taimi.

Samettikukkaa eri oranssein sävyin. Takuu varmaan kukintaa koko kesän ja syksyllä siemenet vain talteen seuraavaa vuotta varten.

 Isoa samettikukkaa. Tummempaa väritystä ja isompi lehtiä.

Pelargoniat onnistuin saamaan uudestaan kukkimaan. Istutin vahingossa vääränlaiseen multaan, niin tiputti kaikki kukkansa pois. Nyt jaksaa taas kukkia. Tämän talvehtimista täytyy tänä vuonna yrittää.

12 kommenttia:

 1. Hyvin näyttää kukkasi kasvavan. Omani meni ihan penkin alle. Ensi vuonna uusi yritys. Kivat noi bambusukat. Varastoista löytyy tuota lankaa pari kerää, jos riittäisi niihin. Kiitos ideast. /// Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjaa että kukkasi eivät tänä vuonna onnistuneet. Eihän näille säille mitään mahda. Kaikesta huolimatta hyvää kesää! Ei muuta kuin bambusukkien kimppuun ja puikot heilumaan.

   Poista
 2. Kauniita kukkia! Minulla liljakukot ja jotkut muut mörvelöt söivät liljat ja unikot ihan karrelle... Ensi vuonna sitten paremmalla onnella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kurjaa. Ensi vuonna sitten uusi yritys. Ei aina noille luonnonvoimille mitään voi. Itselläni kans joku eläin kävi syömässä osan petuniasta. Kyllä harmitti.

   Poista
 3. Kiitos lahjasta. Juuri sopivat. Kukkaloistoa ja käsityön ihmeitä. Olet kyllä lahjakas ja aina niin ystävällinen. Nauti viikon päästä alkavasta lomastakin. Olet sen todellakin ansainnut.

  VastaaPoista
 4. Olepa hyvä. Arvoin kokosi, joten kiva kuulla että ovat sopivat. Nähdään 31.8.

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis tuo kurpitsan kukka! Minulla kasvaa kasvimaalla kesäkurpitsaa, spagettikurpitsaa ja jättikurpitssa. Niissä on yhtä keltaiset mutta eri malliset kukat. Kauniita nekin ja piristävät kummasti näitä sateisia kesäpäiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Toivottavasti kurpitsasi tuottavat satoa. Omani osalta näyttää tilanne huolestuttavalta, mutta toivotaan että Sade ei tuosta enempää pilaa alkavia Kurpitsoja. Muutama tipahti jo mätinä pois.

   Poista
 6. Kaikki kukat ovat kovin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Sateesta huolimatta kukat jaksavat kukkia. Mitä iloa ne tuottavatkaan ;-)

   Poista
 7. Ihania kuvia kauniista kukista! Kesällä onkin ihan parhautta saada ihailla pihan kukkaloistoa.

  VastaaPoista