perjantai 22. toukokuuta 2015

Terassituolin tuunausta

Sain viime syksynä iskältäni lahjaksi serkkuni joskus aikoinaan koulussa tekemän puutuolin. Iskä oli sen talteen ottanut mummolan jäämistöistä. Puutuolilla on jo arviolta ikää n. 20-25 vuotta. Hieman huonoon kuntoon tuoli oli jo päässyt, mutta onneksi minulla on aikaansaavat kädet ja netti on täynnä ohjeita tuolin kunnostukseen.

Vaihe 1
Tuolista kuva ja lähimpään Kodin Terraan mars.

Vaihe 2
Tuolin perusteellinen pesu ja vanhojen lakkojen pois hionta. Helppo homma!


 
Vaihe 3
Sekoitettava ennen ja käytön aikana: Tikkurilan Valtti kaluste- ja terassiöljy.
Vaihe 4
Purkin ohjeen mukaan: Alusta vaikuttaa väriin, tee aina koesively.

Koesively tehty. Ohjeessa ei sanottu, että koesively pitää tehdä tuoliin, joten vedin 2 kerrosta pihaharjaani. Hyvä tuli. Ruskea väri sopii ja talven homepilkut harjasta peitetty. Homma voi siis  jatkua!

Vaihe 5
Ensimmäinen kerros öljyä sivelty tuolin pintaan. Hyvältä vaikuttaa:

Tuoli kaipaa kyllä vielä toisen kierroksen. Hieman on epätasaisuutta värissä. Pintakuiva pitäisi olla muutamassa tunnissa. Siispä pidemmän ruoka- ja kahvitauon aika.

Vaihe 6
Pari tuntia kulunut ja on toisen sivelykerroksen aikana. Tehty! Selvästi öljyä meni vähemmän kuin ensimmäisellä kierroksella. Tuoli käyttöönottokuiva seuraavana päivänä. Lopputulos näyttää tältä:

Tuoli saanut uuden värin ja käyttöikää monta vuotta lisää. Kyllä tämä terassilleni sopii. Kelpaa istuskella ja juoda vaikka kupponen kahvia koska vaan!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Samaa mieltä olen. Pienellä vaivalla tuolille käyttövuosia lisää.

   Poista
 2. HIeno tuunaus. Olen myös suunnitellut harjojen varsien käsittelyä, mutta tuo laiskuus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä sitten joskus. En minään aina saa aikaiseksi... on se toinen pihaharja edelleen öljyämättä, vaikka piti samassa projektissa sekin hoidella.

   Poista
 3. Kauniin muotoinen tuoli. Varsin onnistunut tuunauskin. Minä en tuota aarretta raaskisi terassilla pitää. Laittaisin parhaalle paikalle olkkariin. Kiitos pyörähdyksestäsi blogissani :)

  VastaaPoista