perjantai 18. tammikuuta 2019

Käsityövuosi 2019


Käsityövuosi 2019 on lähtenyt mukavasti käyntiinsä. Ekat villasukat tilaustyönä tuli valmiiksi reippaasti heti ensimmäisellä viikolla. Minusta niistä tuli loppujen lopuksi ihan hauskat perussukat. Tuota turkoosia lankaa, kun ei varastoista riittänyt enempään raitoitukseen.


Ostin itselleni lahjaksi Niina Laitisen vuoden 2019 villasukkakalenterin ja niistä onkin puikoilla tällä hetkellä maaliskuun pintakuvioidut sukat. Kokeilussa tällä kertaa puuvillalangasta, jolloin allerginen siskoni voi niitä pitää. Toki puuvilla on paljon ohuempaa ja ehkä helpommin puhki menevääkin... mutta kuitenkin. Ihan hyvin on kuvio lähtenyt sujumaan, joten varmasti kalenterista tulee otettua työn alle useampikin sukkamalli.

Samaan aikaan toisilla puikoilla menee hieman haastavampi työ eli hartiahuivi alpakkalangasta. Sen verran työläämpi malli, että vaatii keskittymistä ettei silmukoita putoile tai unohtu kerroksen lisäykset. Huivia onkin kiva tehdä niinä iltoina, kun pää vielä pelaa. Onneksi on myös kevyempiä töitä niitä iltoja varten, kun on työpäivän tai muuten vauhdikkaan päivän jälkeen vai mukava ottaa puikot käteen ja neuloa, ilman vaikeampia koukeroita.

Mukavaa tammikuuta kaikille! Nautitaan talvesta kukin tyylillämme.

6 kommenttia:

 1. Kauniit perussukat. Minulla on parhaillaan valmistumassa kettusukkia lastenlapsille. Muutoin ovat neulonnat olleet vielä hyvin vähäiset.
  Mukavaa viikonloppua käsitöiden parissa.

  VastaaPoista
 2. Kivat villasukat. Turkoosi sopii hyvin harmaaseen ja ihan sopivasti tuo sukkiin väriä. Hyvää tätä vuotta käsitöiden parissa ja kaikkeen muuuhunkin elämässä! :)

  VastaaPoista
 3. Yksinkertaisuudessaan niin kauniit. Turkoosi tuo niin hienon säväyksen.

  VastaaPoista
 4. Turkoosin ja harmaan yhdistelmä = harmoniaa.

  VastaaPoista
 5. Kauniit villikset ja niissä reippaat väripilkut!

  VastaaPoista