sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kyllä nyt pitäisi näkyä

Tein pikkusiskojeni lapsille pari vuotta sitten heijastavasta langasta kaulaliinat. Kaikkinensa neljä kappaletta ja jokaiselle oman värisensä. Oli pinkkii, kahta eri sinistä ja oranssia. Minusta idea oli kiva ja lapset tuntuivat tykkäävän, mikä on aina se paras juttu. Samalla tuli varmistettua, että muksut näkyy pimeillä teillä edes hieman paremmin.

Kun Prismassa myytiin Novitan Heijastus-lankaa edullisesti, niin pitihän sitä ostamani. Olin nähnyt uusimmassa Novitassa sopivan ohjeenkin. Pipo itselleni, tietenkin...HEIJASTUS-PIPO
Lanka: Novita Heijastus
Määrä: 105 g
Puikot: 6 mm
Ohje: Novita 4/2015 Talvi, ohje 52

Lanka oli sen verran paksua (9 silmukkaa = 10 cm), ettei sitä ollut kauhean kiva neuloa. Liian ahdasta puikoilla. Pyöröpuikko olisi kyllä ehdottomasti ollut kätevämpi tämän langan kanssa.

Piposta oli tulossa juuri sopiva, kun ennen kavennuksia sitä mittailin. Ihan ohjeen mukaan tein kavennuksetkin, mutta lopputuloksesta tuli yllä hieman liian pitkä pipo. Lopputulosta täytyy siis vielä vähän fiksailla. Teen varmaan tuonne taakse vielä vekin, niin saan pipon laskeutumaan. Nyt jää ikävä nyppy pään päälle.


Jostain syystä viime aikoina näiden pipojen tekeminen on osoittautunut meikäläiselle hankalaksi. Vaikka kuinka yritän, niin ei tule sitä täydellistä pipoa vaan aina jää jotain "hampaankoloon". Siksi siirryn hetkeksi takaisin perussukkiin. Työkaverini nimittäin tilasi kaksi paria raitasukkia. Hoitelen ne seuraavaksi pois alta, niin sitten voin jälleen yrittää pipoa.

Lopuksi vielä painavaa asiaa eli
 
"Neulojan laki:

1§ Kenenkään ei pidä tuleman naisen ja hänen puikkojensa väliin.

2§ Lankaostoksissa tulee olla säästäväinen. Aina, kun näet lankaa tarjouksessa, sinun kuuluu hyödyntää tarjous.

3§ Keskeneräisten töiden määrää ei tule mitenkään rajoittaa. Uusia töitä saa aloittaa aina, jos joku perheenjäsen/sukulainen/ystävä/kuka tahansa tarvitsee jotain neulomaasi. Tai kun eteen tulee lanka tai ohje, joka kutsuu sinua. Tai jos jo työn alla olevat tökkivät. Tai jos vain sattuu haluamaan.

4§ Lankavaraston koko on jokaisen neulojan itse määriteltävissä. Muiden ei tule sen suuruutta negatiivisesti kommentoiman. Tai mieluiten ei mitenkään muutenkaan. Lanka VOI loppua maailmasta.

5§ Kasvavalle neulevarastolle kannattaa varata tilaa vaatekomeroon. Kätevä voisi olla myös vaatehuone. Tai ihan oma neulehuone.

6§ Niin kuin työkalupakeissa yleensäkin, myös neulojan työkalupakissa kuuluu olla monenlaisia ja –merkkisiä tykötarpeita. Ei haittaa, vaikka siellä olisi 4 mm paksuisia, 60 cm pitkiä pyöröpuikkoja viittä erilaista materiaalia. –Onhan ruuvimeisseleitäkin monenlaisia.

7§ Tilaa ihmeessä kuutta tai useampaakin eri neule-/käsityölehteä ja tulosta samalla netistä sivukaupalla ohjeita, ettei sinulta vain mene jotain upeaa ohi. Ei haittaa, vaikket ehtisikään toteuttaa kaikkea haluamaasi sitä mukaan. Muotihan kiertää, samat ideat tulevat aina uudelleen muotiin.

8§ To do-lista. Sellainen on oltava. Muuten unohdat, mitä kaikkea ihanaa halusitkaan toteuttaa.

9§ Ole tarkka, kenelle kättesi arvokkaita tuotoksia lahjoitat. Kaikki eivät vain ymmärrä.

10§ Aina on oikea aika ja paikka neuloa, jos sinusta siltä tuntuu."
Teksti mukailtu Seven Socks To Knit - Sen Seittemän Sukkaa blogista.
 

14 kommenttia:

 1. ihana tuo neulojan laki, se selittàà puolestamme kasvavaa lankavarastoa ,kaikki vain pitàisi saada mahtumaan pursuavan kangas- ja helmivaraston sekaan. terveiset vàlimereltà

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistä. Löysin itseni niin tuosta neulojan laista, että oli pakko jakaa se tätä kautta. Vain käsityöntekijä voi tämän täysin ymmärtää.

   Poista
 2. Tuossa pipossa on taas niin hyvät värit, tykkään! Neulojan laki on hauska :D. Samaa voisi soveltaa moneen käsillä tekemiseen. Minä olen aika tuore neuloja, mutta siitäkin huolimatta tunnistan itseni tekstistä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tykkään myös pipon väreistä. Täytyy vielä vähän fiksata pituutta kasaan, niin pääsen pitämäänkin. Lumet kun jo suli, niin taas on heijastimille rutkasti käyttöä.
   Tuo neulojan laki osui ja upposi kyllä minuun. Ihan kuin minusta kerrottua, vaikka mukamas lankalaihista yritänkin viettää.

   Poista
 3. Hieno pipo!
  Mähän oon varsin lainkuuliainen kansalainen ainakin kun tuota neulojan lakia lukee. :D

  VastaaPoista
 4. Järkevä pääasia ja vielä upeat värit!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kun kävit kiittelemässä blogissani sytomyssyäni.

  VastaaPoista
 6. Ihana heijastinpipo ja värikin on mieleinen =)
  Hauska tuo neulojan laki..sopii juuri meille neulojille ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eikö olekin mainio. Pakko oli jakaa se. Ihan kuin itsestään lukisi. Juuri tällainen minä olen.

   Poista
 7. Neulojan laki on kyllä niin mainio ja osuva. Eilen taas laatikkoon ilmestyi kaksi uutta lankatullua, vaikka mistään ei pitänyt olla puutetta. Mietin hetken, että mitä teen kaikilla langoilla, jos vaikka yhtäkkiä kyllästyn kutomiseen. Ei pelkoa, tällä vauhdilla en taida kyllästyä.
  Ai niin, jätit kommentit blogiini ja tulin kyläilemään. Taidan jäädä vakiolukijaksi.

  VastaaPoista