maanantai 15. helmikuuta 2016

Kevättä ilmassa, eiku rinnassa?

Sain siskontytöltäni pari päivää sitten mieleistäni postia... Aiemmin esittelemäni villasukat ja lapaskynsikkäät olivat tulleet perille ja sopiviltakin näytävät, kuten muistoksi saamistani valokuvista voi nähdä:



Tällä hetkellä työn alla on jälleen ollut perusvillasukkia. Työkaverini on nimittäin parina edellisenä vuotena ostanut minulta muutamat perusvillikset. Yleensä minulla on aina varastoissa 5-7 paria valmiina kyselijöitä varten. Nyt kuitenkin varastot ovat päässeet ehtymään, joten nyt pääsin heti neulomaan tilauksen mukaisesti. Väritoiveena oli tumman sininen ja harmaa tasaraitaiset
villasukat kokoa 39-40.

Ohje: Novitan perussukkaohje
Lanka: 7 veljestä
Värit: tumman sininen ja harmaa
Puikot: 3,5
Koko: 39-40
Langankulutus: 108 grammaa.


Työkaveri tykkäsi sukista sen verran paljon, että tilasi saman tien toisetkin. Tällä kertaa väreinä harmaa ja petroolin sininen... ja eiku neulomaan ;-)

Mistä sinun kevääsi alkaa? Minun nimittäin alkaa tästä:

Ensimmäiset siemenpussit ostettu ja seuraavien ostamista harkittu. Kukkia tarvitsee vielä saada ehdottomasti lisää...

Minulle kevään tuo aina myös tulppaanit. Lempparikukkiani. Ostin tällä kertaa kaksi nippua. En yhtään muistanut, että tuli syksyllä rikottua tulppaanivaasini, joten maitokannu hoitakoon tällä kertaa sitä virkaa. Ei yhtään hassumman näköinen näinkään.

Ulos kun parhain katsoo, niin aika keväältähän tuo alkaa jo näyttämään sielläkin. Maa on lähes lumeton ja ollaan plussan puolella... Kalenteri kuitenkin vakuuttaa toisin. Missä on helmikuun hiihtolomakelit: lunta, pakkasta, auringonpaiste ja hankikannot. Nyyh. Istun siis vain kotisohvalla ja neulon sukkia.





16 kommenttia:

  1. Voi, mä niin kadehdin kutomistaitoisia! onneksi mulla on äiti, joka pitää meidän perheen sukissa<3 Nytkin on villasukat jalassa, niitä ilman ei tällainen vilukissa voisi elää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villasukat on kyllä ihania.
      Ei se sukkien tekeminen vaikeaa ole, kun harjoittelee vähän. Joskus siihen äidin kylkeen vaan istumaan niin tulee opetus samalla.

      Poista
  2. Oh, kun saisikin sormet multaan. Mutta ensi kesänä ei taida onnistua, ei oo omaa pihaa. (: Täytyy tyytyä amppeleihin yms. ja äiskän puutarhan antimiin. Mutta kukista haaveillessa voi onneksi neuloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma länttini on sellainen kaupunkilaisen 2 m x 5 m, joten ei sinne paljoa saa... Mutta oma läntti kuitenkin. Ennen ei sitäkään, joten tähän on oltava tyytyväinen.

      Poista
  3. Tervetuloa tänne Kehä III:n kupeeseen. Täällä on taas lunta hiihdettäväksi.
    Perussukkia on ihan kivakin kutoa monimutkaisempien välissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarttis varmaan harkita lomaa ja kurvaista pohjoisempaan. Jos kerran hiihtää saisi. Luistelukerta tehty. Hurjat 15 min.

      Poista
  4. Täällä on opeteltu ihan hiljattain sukan kutomispuuhia :) Harjoitus tekee toivottavasti mestarin :D Täälläkin siemenpussit odottaa jo viljelijäänsä kovasti vaiko toistepäin! Kuitenkin ihanaa! Kohta pääsee kasvatuspuuhiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harjoitus tekee mestarin. Mitä enemmän tekee, sitä enemmän uusia ideoita värien ja mallien suhteen.
      Kovasti odotan jo siementen kylvöön pääsyä, mutta vielä pitää hetki malttaa.

      Poista
  5. Perussukat ovat niitä parhaita :)

    VastaaPoista
  6. Mahtavaa, että sukat ja kämmekkäät olivat sopivat ja mieleiset! Minä kyllästyin perussukkiin ja nyt olen pari viikkoa jo etsinyt inspiraatiota siihen, mitä seuraavaksi neuloisin. Ei ole vielä syttynyt lamppu päässä :). Varmaan on vielä yhdet perussukat neulottava tässä odotellessa. Kevät ja kukat saavat meidän leveysasteilla vielä odottaa, lunta satoi taas lisää ja pakkasen puolella mennään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava sää tänään. Pikkupakkanen ja aurinkoinen taivas. Ihanaa. Aurinkokin lämmitti jo kivasti. Toivottavasti pian keksit idean mitä kivaa voisi neuloa. Itse menen perussukilla tilaukset loppuun asti. Sitten toivon mukaan jotain haastavampaa.

      Poista
  7. Ihanat noi kämmekkäät. Mulla ei kutominen enää kovin hyvin luonnistu mikä harmittaa. Kivaa hommaa kertakaikkiaan.

    Ja tulin tietty heti vastavierulle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun tulit vierailulle ja jätit kommentinkin.
      Jos ei kutominen enää suju, niin nuo puutarhahommat näyttää sujuvankin sitäkin paremmin. Ihana blogi sinulla.

      Poista
  8. Raitasukat ovat minunkin lemppareita, mutta aikuiset lapseni tykkäävät yksivärisistä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän yksivärisissäkään mitään vikaa ole, mutta kyllä näiden raidallisten tekeminen on paljon hauskempaa ;-)
      Kiva kun vierailit ja kommentoit.

      Poista