torstai 21. heinäkuuta 2016

Villasukkarakkautta ilmassa

Ette kyllä ikinä arvaa kehen on iskenyt villasukkarakkaus. Minuun. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin olen vuosia tehnyt villasukkia. Villasukkia toisille. En itselleni. Viime talvena sujautin villasukat vihdoinkin omiin jalkoihini ja pidin niitä myös, vaikka välillä tuntuikin että allergia puskee esiin ja taas kutittaa. En antanut periksi. Muutamien käyttökertojen jälkeen kutina hävisi ja villasukista alkoi vähitellen tulla vakiovaruste työpäivän jälkeiseen asuuni. Kun eilen jälleen sujautin jo mukavasti pehmenneet kirjavat villasukat jalkaani ja istahdin sohvalle seuraamaan huippusuunnistusta, oli olo niin antoisa. Jalat olivat ihanan lämpöiset, vaikka sisällä muuten hieman vilpoisaa olikin. Aaah! Minä rakastan villasukkia.

Villasukkarakkauttani kasvatan seuraavaksi Taikasta tehdyillä kirjavilla villasukilla. Nämä sujautan joku ilta vasta pestyihin jalkoihin ja sen jälkeen minä vain nautiskelen.

Ohje: Novitan perussukkaohje
Lanka: Nalle Taika (Novita)
Värit: kirjava harmaa - luonnonvalkoinen (844)
Materiaali: 75 % villa ja 25 % polyamidi
Puikot: 3,5
Koko: 37-38
Kulutus: n. 80 g.



16 kommenttia:

  1. Villasukat, parhaat sukat. (: En pärjäisi ilman.

    VastaaPoista
  2. Kahden vuoden jatkuvan villasukkaneuroosin jälkeen raaskin vihdoin tehdä itsellenikin yhdet sukat. Ihana iltaisin tepastella villasukat paljaissa jaloissa.

    VastaaPoista
  3. Villasukat ovat parhautta! Itse en tulisi toimeen ilman niitä ollenkaan - villasukat olivat mukana jopa aikoinaan Bahaman lomalla - ja töissä aina varasukat kaapissa.
    Nytkin istun tätä naputtamassa villasukat jalassa.
    Itse en ollut kutonut villasukkia kuin kouluaikana ja turvauduin äitini kutomiin, mutta kun oma tyttäreni aikoinaan opetteli sukkien kutomista koulussa, opettelin itsekin uudelleen - ja sen jälkeen se on ollut menoa: sukkia on kudottu koko suvulle ja ystäväpiirille ja tuossa sohvan vieressä olevassa korissa on uusin pari tulollaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa. Ei niiden sukkien tekeminen vaikeaa ole ja kivaa puuhaa sohvan äärellä.

      Poista
  4. Minä käytin villasukkia vanhassa kodissa 24/7 kun sähkölämmitteisessä talossa kylmillä lattioilla elettiin energiatehokkaasti. Muutettuamme uuteen kaukolämpötaloon olen hieman huolissani villasukistani mutta eiköhän niille tule käyttöä syksymmällä taas. Kauniit sukat tulee Taikasta yksinäänkin. Minä yritän sitä aina yhdistellä johonkin vaikkei näköjään tarvitsisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin taidan seuraavaksi kokeilla Taikan yhdistämistä toisen kanssa. Voisi tulla kiva säväys.

      Poista
  5. Hyvän näköset sukat. Mä en kehtaa sanoa miten paljon pidän villasukkia,
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  6. Villasukat pitää olla aina jalassa paitti saunassa ja 30 asteen helteellä :).

    VastaaPoista
  7. Oi mitkä ihanat lakusukat :) eilen juuri ajattelin, että kaivankos lankakorista puikot jo esiin...Aurinkoista viikkoa

    VastaaPoista
  8. Kauniit sukat! Nallea en itse pysty pitämään, mutta muita lankoja kyllä. Valitettavasti vain olen sen verran kuumaverinen, että ovat villasukat jääneet pitämättä monena talvena.

    VastaaPoista
  9. Sinulla on näköjään sama kokemus kuin minulla aikoinaan villasukkien kanssa. Pian niitä tottui pitämään, eikä kutinasta ollut tietoakaan.
    Kyllä tänäkin suvena on tarvinnut monena iltana villasukat vetää jalkaan. Mikäs sen parempaa kuin kauniit lämpöiset villasukat.

    VastaaPoista
  10. Olen tässä nyt kolmeen kertaan aloittanut sukkien kudonnan. Ensimmäinen sukka onnistui hyvin. Mutta sen pari ei sitten niin millään! Loppujen lopuksi päätyivät roskikseen. No sitten aloitin kutomaan säärystimiä, onnistui ensimmäinen hyvin. Pättelyn jälkeen totesin, että nyt ei luonnaa kutomiset yhtään... oli liian tiukkaan päätelty. Mutta on sen kokoinen, että saattaisi mennä siskolleni jolla on paljon paljon kapeampi nilkka. :)

    Kiva, kun poikkesit blogissani. :)

    VastaaPoista